Η Γεωργία Μουράτη εξαφανίστηκε την 1η Ιανουαρίου 2024.

Ο σύντροφός της μίλησε στην εκπομπή του Star Αλήθειες με την Ζήνα και αποκάλυψε το μήνυμα που του έστειλε η Γεωργία το πρωί της 2ας  Ιανουαρίου.

Κάποιες πρώτες παρατηρήσεις όσον αφορά στον σύντροφό της και την συνέντευξή του είναι οι εξής:

- Επαινεί τις αστυνομικές αρχές που ερευνούν την υπόθεση και φαίνεται πολύ συνεργάσιμος και εξυπηρετικός προκειμένου, όπως λέει, να βοηθήσει την έρευνα.

- Εστιάζει πολύ την προσοχή του στο κινητό του τηλέφωνο και τις πληροφορίες που περιέχει, όπως και στο στίγμα της κινητής τηλεφωνίας που θα αποκαλύψει την τοποθεσία από την οποία στάλθηκε το τελευταίο της μήνυμα.

- Μιλά για την Γεωργία και την σχέση τους κυρίως σε χρόνο Ενεστώτα. Κάποιες φορές όμως, ενώ μιλά, χρησιμοποιεί Αόριστο χρόνο, τον οποίο όταν τον αντιλαμβάνεται τον διορθώνει.

Παραδείγματα:

Πηγαίναμε

Είχαμε συγκεκριμένες συνήθειες, δεν τις αλλάζαμε.

Το συνήθιζε.

Αν ήθελε να κρύψει κάτι το έκρυβε.

Δεν ζητούσε χρήματα.

Τα κάναμε μαζί

Αυτό μας οδηγεί να αναρωτηθούμε αν μέσα του πιστεύει πως η Γεωργία είναι νεκρή, ή αν ξέρει πως είναι νεκρή.

Ας παρατηρήσουμε το τελευταίο μήνυμα που θεωρείται πως έστειλε η Γεωργία στον σύντροφό της:

«Καλημέρα αγάπη μου… Έφτασα σπίτι, οπότε θα τα πούμε μετά. Να ξέρεις πως ξέρω ότι δε δουλεύεις πλέον λόγω το ψέμα που σου ζήτησα να πεις για να είμαστε παρέα.

Θέλω να σου πω κάτι: σου πήρα τα λεφτά από το συρτάρι… Ξέρω ότι τα χρειάζεσαι, αλλά είναι ανάγκη. Θα σου πω από κοντά. Μη μου θυμώσεις σε παρακαλώ … Σε αγαπάω».

Στο μήνυμα αυτό παρατηρούμε πως η/ο αποστολέας ουσιαστικά κάνει δύο πράγματα:

- Ομολογεί πως εξ’ αιτίας της ο σύντροφός της είναι άνεργος, αφού τον ανάγκασε να πει κάποιο ψέμα που του στοίχισε την δουλειά του.

- Ομολογεί πως πήρε χρήματα που δεν της ανήκαν χωρίς να ρωτήσει ή να τα ζητήσει, άρα ουσιαστικά τα έκλεψε από τον σύντροφό της.

Το περιεχόμενο αυτού του μηνύματος είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον, καθώς αυτές είναι κατηγορίες που θα μπορούσε να απευθύνει ο σύντροφος στην Γεωργία. Δεν ταιριάζει με αυτό που θα προσδοκούσε κανείς ως τελευταία επικοινωνία κάποιου που επιθυμεί να εξαφανιστεί αυτοβούλως και δημιουργεί ερωτήματα.  Ο σύντροφος παρουσιάζεται ως θύμα. Λεπτομερής ανάλυση του μηνύματος μπορεί να αποκαλύψει περισσότερα, τόσο για την ποιότητα της σχέσης όσο και για την ταυτότητα του αποστολέα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΝΑΛΥΣΗ ΛΟΓΟΥ

ΘΗΡΙΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ